Drone Bakımı Nasıl Yapılır?

Drone Bakımı Nasıl Yapılır?

Drone teknolojisi geliştikçe ulaşılması kolay hale geldi. Ticari olarak kullanılan drone'lar artık hobi amaçlarına da hizmet etmeye başladı. Oldukça küçülen ve evlerimize dahi giren bu teknolojik aletlerin bakımını aksatmamalıyız. Çünkü drone'lar uçan aletler oldukları için havadayken veya havalanırken arıza yapmaları çok ciddi yaralanmalara sebep olabilir. Ayrıca drone'nunuzu bakımsız bırakmanız performans düşüşüne de sebep olabilir.

Drone Bakımının Önemi

Cihazın güveninirliği, uçuş performansı ve uçuş süresi için oldukça önemlidir. Bakımınızı yapmanız belki de beklenmedik arızaların önüne geçmenize, kaza yapmamanıza sebep olabilir. Bu yüzden sizlerle paylaşacağımız adımları takip ederek uygulamanız çok önemlidir.


Drone Bakım Adımları


1.Kurulum Öncesi Kontrol

Cihazınızı yeni aldığınızda ve ilk uçuşu yapmaya hazırlandığınızda tüm parçaların eksiksiz, hasarsız olduğunu kontrol edin. Cihazınızı aldığınız yer çok önemli. Bugün birçok satıcı cihazları DJI Türkiye Garantili olarak satmıyor ve yurtdışından getiriyor. Teknoara.com'dan satın alacağınız tüm ürünler DJI Türkiye Garantilidir. Bu sayede ürünle ilgili bir sorununuz olduğunda DJI Türkiye ekibi sorununuzu ücretsiz şekilde çözer.


2.Pervaneleri Kontrol Edin

Hasarlı pervaneler uçuşun stabil olmasını engeller ve size kaza yaptırır. Sadece uçuş öncesi değil uçuş sonrası da pervane kontrolü yapmayı ihmal etmeyin.


3.Gövde  Temizliği

Gövde temizliği yaparken aşırı ıslak bezlerden ve fazla su temasından kaçınılmalıdır. Nemli bir bezle kirleri yumuşatıp çıkarmak en doğru yoldur. Fiber bezlerin kullanımı da tabsiye edilir.


4.Sensörlerin Kontrolü

Drone'nunuz yükseklik ve konum bilgilerini doğru şekilde algılamak için sensörleri kullanır. DJI Go veya DJI Fly uygulamasından düzenli olarak sensör kalibrasyonu yapmak cihazınızın kaza veya kaybolma riskini en aza indirir.


5.Pil/Batarya Kontrolü

Piller uçuş süresindeki en önemli faktörlerdir. Uçuş performansını doğrudan etkilerler. Pilleri her uçuştan önce tam doldurmaya dikkat edin çünkü cihazınız herhangi bir arıza durumunda havada kalabilir. DJI Go veya DJI Fly uygulamasından pilinizi kaç kere doldurduğunuzu ve pil sağlığınızı öğrenebilirsiniz.



6.Yazılım Güncellemesi

Drone'lar akıllı aletler oldukları için gelişmiş yazılımlara sahiptirler. Telefonlarımızdan bildiğimiz gibi yazılımlar devamlı geliştirmelere ve güncellemelere açıktır. Yazılım güncellemeleri sistemsel hataların giderilmesinde büyük rol oynar bu yüzden güncellemeleri devamlı olarak yapmalısınız.


7.Gimbal Kontrolü

Gimbal'lar drone'larda en çok arıza veren ve en hassas noktalardan biridir. Onarımı da oldukça maaliyetlidir bu yüzden gimballara karşı nazik davranmalıyız. Gimbalı ve kamera lensini temiz tutmalıyız. Drone'u kullanmadığımız zamam gimbal koruyucusunu takmalıyız.


8.Uçuş Geçmişi

Uçuş geçmişini yani logları kaydedin. Belli aralıklarla logları karşılaştırın bu karşılaştırma eğer arızalı bir parçanız varsa size arızanızı bulmakta çok yardım edecektir.